ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΩΝ

Οι δωρεές αποτελούν πηγή εμπλουτισμού των συλλογών της Βιβλιοθήκης, αλλά και ένδειξη της φροντίδας και του ενδιαφέροντος του κοινού για τη βιβλιοθήκη.

Η Βιβλιοθήκη επιθυμεί και ενθαρρύνει τις δωρεές υλικού με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι δωρεές δεν υποκαθιστούν ούτε μειώνουν την ευθύνη της Βιβλιοθήκης για την ανάπτυξη της συλλογής και δεν αποτελούν μια πλάγια οδό για να παραβιαστούν οι αρχές και τα κριτήρια επιλογής υλικού ή να παρακαμφθεί η πολιτική των Βιβλιοθηκών.

Όταν η δωρεά είναι έως 10 βιβλία (αριθμητικά) και συναφή με τις θεματικές κατηγορίες που διαθέτει η Βιβλιοθήκη, μπορεί να τα αποδεχτεί η Βιβλιοθήκη με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει υπερβολικός αριθμός των συγκεκριμένων τίτλων σε αντίτυπα ήδη.

Τα βιβλία που αποδέχεται η Βιβλιοθήκη ως δωρεά θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Η Βιβλιοθήκη μπορεί να αρνηθεί να παραλάβει δωρεές υλικού φθαρμένου, αδιάφορου θεματικά, παλαιού και χωρίς ενημερωτική, λογοτεχνική ή επιστημονική αξία.

Η Βιβλιοθήκη δεν επιθυμεί γενικώς:

- Υλικό φθαρμένο, κατεστραμμένο, με σημειώσεις, κλπ

- Μεμονωμένα τεύχη περιοδικών ή φύλλα εφημερίδων

- Εκδόσεις που αναφέρονται σε τεχνολογικές εξελίξεις, παλαιότερες των επτά ετών εν γένει (τριών ετών για θέματα που σχετίζονται με λογισμικό, υλικό, τεχνολογία)

- Εκδόσεις που αναφέρονται σε νομοθεσία που έχει ήδη τροποποιηθεί

- Τεχνικά εγχειρίδια, οδηγίες χρήσεως συσκευών, διαφημιστικά ή προπαγανδιστικά έντυπα, σχολικά βιβλία και βοηθήματα.

- Εγκυκλοπαίδειες.

 

Η μεταφορά της Δωρεάς στο χώρο της Βιβλιοθήκης είναι ευθύνη του Δωρητή.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει τη φυσική επεξεργασία του υλικού της δωρεάς ώστε να εισαχθεί στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Το υλικό που δωρίζεται στη Βιβλιοθήκη περιέρχεται πλήρως στην κατοχή της και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αξιολογεί και να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Το υλικό που προέρχεται από δωρεά μπορεί, κατά την κρίση των αρμοδίων, να τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη, να δωρισθεί σε τρίτους ή να διατεθεί στο κοινό της Βιβλιοθήκης μέσω των δράσεων της.

Η Βιβλιοθήκη συνεργάζεται και διατηρεί προγράμματα ανταλλαγής εκδόσεων με άλλες Βιβλιοθήκες ή Πνευματικά Ιδρύματα.

Ο Δήμος Γλυφάδας υποστηρίζει επίσης μικρότερες βιβλιοθήκες αποστέλλοντας αξιόλογο υλικό, αντίστοιχο με τους σκοπούς και το κοινό που εξυπηρετούν.

Το υλικό αυτό προέρχεται από αποσύρσεις υλικού από τις συλλογές της Η Βιβλιοθήκης και δωρεές υλικού.

Δείτε τον κατάλογο βιβλίων μας:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας βρίσκεται εντός του διασχολικού κέντρου Γλυφάδας, επί της οδού Αγίας Τριάδος και Επαμεινώνδα 30. Διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 20.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Που θα μας βρείτε

Επαμεινώνδα 30 & Α. Τριάδας
Τηλέφωνο: 2109635990
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.