Τα νέα της βιβλιοθήκης

Λειτουργία την περίοδο του Αυγούστου

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε πως η Βιβλιοθήκη μας θα παραμείνει κλειστή το διάστημα από Δευτέρα 4/08/2020 έως και Παρασκευή 21/08/2020.

Η τελευταία παράδοση βιβλίων πριν από το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/07/2020 μεταξύ των ωρών 10:00 - 13:00,
συνεπώς οι τελευταίες κρατήσεις που θα εξυπηρετηθούν θα πρέπει να έχουν γίνει εώς και την Τετάρτη 29/08/2020.

Κράτηση βιβλίων online

02/04/2020

 "Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει." 

      Βίκτωρ Ουγκώ.  

Αναγνωρίζοντας κι εμείς την ανάγκη των συμπολιτών μας για διάβασμα εν καιρώ καραντίνας, δίνουμε στα μέλη μας την δυνατότητα της on line κράτησης βιβλίων, όπου λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, διαμορφώνουμε προσωρινά των κανονισμό επεκτείνουμε την περίοδο δανεισμού σε ένα μήνα και τον αριθμό δανεισθέντων τεκμηρίων σε 4. Τα τεκμήρια θα μπορούν να παραλαμβάνονται και στην συνέχεια να επιστρέφονται, με την χρήση γαντιών, στην είσοδο μόνο της Βιβλιοθήκης με την επίδειξη της κάρτας μέλους, τις καθημερινές μεταξύ των ωρών ‪10:00 - 13:00‬.

Επαναφορά της λειτουργία των βιβλιοθηκών και της διαχείρισης του φυσικού τους υλικού αναφορικά με τον COVID-19

25/06/2020

Οι συστάσεις προετοιμάστηκαν από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που ακολουθούνται από βιβλιοθήκες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, όπως έχουν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό International Federation of Libraries Associations and Institutions.

 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Καθώς η συνιστώμενη διάρκεια καραντίνας για φυσικά αντικείμενα που δανείζονται (βιβλία, DVD κλπ) είναι 72 ώρες, το νέο πλαίσιο λειτουργίας για το κοινό είναι το εξής:

  • Η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια δεν είναι εφικτή. Ο δανεισμός θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται μέσω του On Line συστήματος ακολουθώντας τα link: https://www.glyfadalibrary.gr/ή https://www.glyfada.gr/library.gr ενώ η παραλαβή τεκμηρίων θα γίνεται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης κατόπιν ραντεβού.
  • Κατά την περίοδο αυτή τα αντικείμενα που θα επιστρέφονται πρέπει να παραδίδονται σε πλαστική σακούλα, ενώ θα τοποθετούνται σε κουτιά με σημειωμένη την ημερομηνία παραλαβής. Υλικό που επιστρέφεται ακολουθεί για λόγους ασφάλειας την καραντίνα των 72 ωρών.
  • Συνιστάται η χρήση γαντιών και μάσκας.
  • Η έκδοση νέων καρτών μελών θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του On Line συστήματος ακολουθώντας τα link: https://www.glyfadalibrary.gr/ή https://www.glyfada.gr/library.gr
  • Υλικό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι ασφαλές για δανεισμό.
  • Το Αναγνωστήριο, οι Ηλ. Υπολογιστές & το WC δεν θα είναι στην διάθεση των χρηστών.
  • Οι σταθερές και περιοδικές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης αναβάλλονται.
  • Δωρεές βιβλίων και τεκμηρίων δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας συνεχίζει την λειτουργίας της με απόλυτη ασφάλεια, δανείζοντας βιβλία στα μέλη της μέσω της πλατφόρμας μας www.glyfada.gr/library

Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να δανειστούν βιβλία με την χρήση του email τους και του Κωδικού Μέλους που αναγράφεται στην κάρτα μέλους τους.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο mail που έχετε λάβει από την Βιβλιοθήκη (ας γίνει έλεγχος και στα spams).
Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει email, επικοινωνήσετε μαζί μας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 2109641298.

Τα νέα μέλη, πρέπει πρώτα να κάνουν Εγγραφή Μέλους, ακολουθώντας τις οδηγίες της πλατφόρμας, ώστε στην συνέχεια να λάβουν κωδικούς.

Ο δανεισμός γίνεται μόνο με Log In στην πλατφόρμας.

Ας σημειωθεί πως οι βιβλιοθήκη μας συνέχισε να παρέχει απομακρυσμένες υπηρεσίες στους χρήστες ακόμα και κατά την περίοδο που ήταν κλειστές για το κοινό.

Δείτε τον κατάλογο βιβλίων μας:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας βρίσκεται εντός του διασχολικού κέντρου Γλυφάδας, επί της οδού Αγίας Τριάδος και Επαμεινώνδα 30. Διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 14.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δώρισε ένα βιβλίο

Θέλετε να δωρίσετε τα βιβλία σας στη βιβλιοθήκη; Παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα. 

Που θα μας βρείτε

Επαμεινώνδα 30 & Α. Τριάδας
Τηλέφωνο: 2109641298
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.